Pitný režim

06.09.2010 15:08

 

Pitný režim

 

Voda je základnou zložkou bunky každého živého organizmu. Približne 65% z hmotnosti človeka tvorí voda.

 

Voda je základom pre optimálne trávenie, prenos živín v organizme a vylučovanie splodín látkovej výmeny mimo neho. Voda je regulátorom telesnej teploty - pot vyplavuje z organizmu nežiaduce produkty látkovej premeny. Voda umožňuje činnosť svalov a nervového systému. Je tiež médiom na prenos kyslíka, tvorí hlavnú zložku tekutiny zvlhčujúcej kĺby. Príjem pitnej vody v dostatočnom množstve a vo vhodnej kvalite - PITNÝ REŽIM - je nevyhnutným predpokladom pre správnu funkciu organizmu.

 

Sme šťastní ľudia, že žijeme v krajine s výbornými zdrojmi pitnej vody. V súčasnosti nás mnohé médiá navádzajú piť vodu z vodovodu, lebo je kvalitná, dobrá, zdravá, lacná....

 

Faktom je, že primárne zdroje našej pitnej vody sú kvalitné. Ale to by sme museli piť vodu zo studničky niekde v lese kde vyviera. Tá voda ktorá sa objaví v našej domácnosti prejde procesom technickej úpravy, počas ktorého sú do nej pridané mnohé látky na jej dezinfekciu, "skvalitnenie", konzerváciu, aby vydržala svoju púť ku konečnému spotrebiteľovi.

 

Zamysleli ste sa niekedy, čo všetko musí byť v tom potrubí, ktorým sa k nám domov naša "zdravá" voda dostáva?

Všimli ste si niekedy, čo Vám tečie z kohútika po odstávke vody?

 

Tie potrubia sú v zemi už mnohé roky a žijú si svojim životom, starnú, korodujú (nie len kovy, aj plasty môžu starnúť  korodovať). Keď voda plynule prúdi to nevidíme, ale po odstávke, keď "stojí" v potrubí niekoľko hodín alebo dní, vidíme, že nie je až taká čistá. To je to, čo sa v nej usádza neustále, ale počas pravidelného púšťania kohútikom si to nevšimneme.

 

Tieto nežiaduce látky je potrebné odstrániť, aby sa nedostávali do nášho organizmu a do organizmu našich detí a neusádzali sa tam.

Na to slúžia mnohé filtre a podobné prístroje, ktoré majú rôzne funkcie.

 

Systém na doúpravu vody, ktorý mám k dispozícii a ktorý Vám rada osobne predstavím:

 

- zlepšuje čistotu, chuť i vôňu vody;

- ultrafialové svetlo ničí viac ako 99,99% potenciálnych zdraviu škodlivých baktérií a vírusov nachádzajúcich sa v pitnej vode;

- uhlíkový filter znižuje množstvo prachových častíc a zachytí viac ako 140 potenciálnych kontaminantov ohrozujúcich naše zdravie;

- je výsledkom 20 rokov výskumu technológie starostlivosti o vodu;

- ponúka väčšie pohodlie ako balené vody alebo nádoby s filtrom, nakoľko vysokokvalitná pitná voda potečie priamo z vodovodného kohútika

- má jednoduchú inštaláciu

- je určený na doúpravu pitnej vody ošetrenej vodárňami, alebo pitnej vody zo studní. Nie je určený na úpravu vody z nepotvrdených vodných zdrojov (jazier, riek a pod.)

 

Ešte stále ste rozhodnutí piť "zdravú" vodu z vodovodu? Alebo nakupovať drahú vodu vo fľašiach? Ak ste sa rozhodli upraviť svoj zdroj pitnej vody, alebo máte otázky, na ktoré ste tu odpoveď nenašli, neváhajte ma kontaktovať.